myslivna Na Sv. Barboře

Areál hájovny je uzavřené dispozice kolem obdélného dvora, po dvou delších stranách jsou budovy – na severní straně hájovna, na jižní kostel, po kratších stranách ploty s vjezdem na západní straně. Původně po obou stranách brány byly umístěny malé stavbičky záchodů se sedlovými stříškami, z nich zůstala pouze jedna na jižní straně, na straně opačné přestavěna na malý skladovací objekt. Na jižní straně při východním rohu přiléhá k objektu kostela rušivý novodobý obdélný objekt garáže s pultovou střechou, s vraty na západní straně a oknem na straně severní, který vlastník má v plánu zbořit. Samotná hájovna je obdélná, přízemní, částečně podsklepená stavba, v jejíž střední ose nad rovinu střechy vystupuje příčný trakt s obytným podkrovím, který na severní straně přechází do rizalitu. Objekt je završen sedlovými střechami s přesahy, vynesenými stropnicemi s bohatě profilovaným ukončením. Střechy jsou kryty dřevěným šindelem, překrytým šedými eternitovými šablonami na koso, osazeny jsou dešťové okapy se svody. Plášť střechy je na jižní straně prodloužen a kryje zápraží na dvorní straně, boční trojúhelný štítek na východní straně je bedněn. Nad střechu vystupují tři komínová tělesa, v podkrovním traktu malé novodobé, při západním štítu větší novodobé a plechovou stříškou a na východní straně při hřebeni původní těleso s bočními kouřovými otvory a sedlovou stříškou. Průčelí jsou hladká, prostá, s barevnými nátěry v barvě bílé a okrové. Severní průčelí, podtržené šedým soklem, který pouze v místě rizalitu předstupuje, je pojato v duchu romantického neorománského stylu. Má pět okenních os, místo původních šesti. Ve středu rizalitu je situován hlavní vstup s kamenným okoseným ostěním, po jeho stranách jsou prolomena úzká sdružená okna s kamennými okosenými špaletami a sloupky, v trojúhelném štítě pak trojicí sdružených oken též s kamennými špaletami a sloupky. Všechny tyto otvory mají polokruhové završení se zvýrazněným předstupujícím klenebním pasem, okna ve štítu jsou položena na silně předstupující kamenné parapetní římse podchycené čtyřmi profilovanými konzolami, v přízemí je parapetní římsa nevýrazná. Plocha na západní straně odpovídá stejnému stylu dvěma okénky, jejichž nadokenní pasy a parapety mají zachovaný režný povrch, opatřený červenou barvou. Na východní straně došlo k porušení výrazu zazděním jednoho původního (východního) okna a necitlivým zvětšení okna druhého. Vlastník má v úmyslu tuto plochu rehabilitovat. Rizalit je členěn nárožními lizénami a štít orámován obloučkovým vlysem a zakončen obdélným nástavcem se špicí. Před hlavním vstupem vytvořeno zápraží s předsazeným kamenným schodištěm. Před rizalitem se dochovaly čtyři kamenné sloupky se soklem a římsovou hlavicí. Po stranách tohoto průčelí bývaly zahrádky. Západní průčelí je prosté, posazené na vysokém slabě odsazeném soklu, jehož plocha je prolomena pouze v trojúhelném štítě malý polokruhovým okénkem bez výplně a malým svislé obdélným okénkem přístavku. Východní průčelí je členěno dvěma svisle obdélnými okny dvoutabulovými, s horním dvoukřídlým větracím okénkem, dřevěné rámy jsou opatřeny červeným nátěrem. Ve štítě je prolomeno stejně jako na protilehlé straně malé polokruhové okénko s výrazným červeným orámováním. Jižní, dvorní průčelí je hluboce kryto přesahem střechy, který z velké části zastiňuje okna. Po stranách zádveří druhotně prolomena velká třídílná okna, na západní straně jedno dvoudílné okno a vstup do druhé obytné části, vytvořené po zrušeném chlévu a přípravny krmiva. V průčelí ose předstupuje široké bedněné zádveří s trojdílným oknem a dvěmi bočními proti sobě postavenými vstupy. Trojúhelný štít středního trojúhelného traktu prolomen trojicí svisle obdélných dělených oken s polokruhovým završením, ven a dovnitř otvíravá, empírového stylu.