dům

Přízemní budova stojí jižně od fary na východní straně náměstí. Je obdélného půdorysu s dvorním přístavkem, hlavní část krytá sedlovou střechou, přístavek zvalbenou. Fasády jsou hladké s vyrýsovaným kvádrováním, na straně do náměstí s podezdívkou. Trojúhelné štíty vynáší po stranách konzolky, štít jižního průčelí člení hluboké panelování s úzkými zdobnými otvory přisvětlujícími podkroví. Pravoúhlá okna hlavního průčelí mají zkosené parapety, vstupní otvor je zdůrazněn zalamovanou římsou. V severní krajní ose vjezd na dvůr se segmentovým záklenkem. V západní střešní rovině usazena trojice sedlových vikýřů se zašpičatělými štítky. V dispozici tradiční řešení školy s příčnou chodbou uprostřed, severně od ní třída, jižně dvoupokojový učitelský byt s kuchyní a komorami. V dvorním přístavku dvouramenné schodiště. Zachované původní konstrukce a prvky oken a dveří včetně kování.