měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům o dvou okenních osách se štítem a dvěma oblouky arkád. Průčelí má žlutou fasádu s bílými architektonickými prvky. Horizontální členění zajišťuje dvakrát odstupněná kordonová římsa nad přízemím a profilovaná korunní římsa nad patrem, krytá prejzami. Čtyřtabulková okna jsou osazena do lištových šambrán s ušima a jednoduchými parapety. Okno uprostřed štítu je žaluziové. Štít je rozdělen na dvě části - spodní dělí čtyři pilastry s výraznými hlavicemi, na krajích nesou krátké římsy. Nad středními pilastry pokračují další o úroveň výš, které mají po bocích připojena volutová křídla a jsou zakončeny jednoduchými hlavicemi, nesoucími krátkou římsu. Uprostřed mezi pilastry je kulaté okénko. Nad římsou se zcedá prohnutý tympanon štítu, s vázou ve vrcholu. Přízemí je prolomeno dvěma oblouky polokruhově zaklených arkád. Uprostřed nasedají na široký sloup s volutovou hlavicí. Při zdi na rozhrani s domem č. 61 je kamenný polopilíř s okosenými hranami a římsovou hlavicí. Zaklenutí podloubí dvěma poli křížových kleneb s téměř zalomenými čely. Stěna domu je prolomena vpravo segmentově zaklenutým oknem (výkladcem) a vlevo raně renesančním polokruhově zaklenutým portálem s bohatou profilací a odrazníky (na portálu patrné pozdně gotické prvky točených zesílených částí výběhů prutů ostění). V portále osazeny dvoukřídlé dřevěné vrata z 19. století, s kulatým profilem klapačky a římsy oddělující nadpraží část. V nadsvětlíku jsou vykrojeny ve výplních esovité motivy. Původní kování kliky a klepadla. Dvorní průčelí je dvouosé, špinavě žluté barvy, bez architektonického členění, s půlenými okny přízemí a otevřenými okenními otvory do podstřeší. Valbová střecha domu je kryta eternitem.