vila Carla von Offermanna

Dvoupodlažní vila členité hmoty na nepravidelném půdorysu. Asymetricky řešené uliční průčelí trojosé s polygonální věžičkou v levém nároží, která je v obou podlažích oddělených kordonovými římsami prolomena úzkými obdélnými okny ve špaletách, na průběžné podokenní římse, v prvním podlaží s meziokenními pilastry, ve druhém s profilovanými šambránami s ušima a trojúhelníkovým frontonem na konzolkách. Vchod zasunutý do hmoty stavby prolomen v první ose, s předloženým schodištěm do zvýšeného přízemí, nad ním terasa druhého podlaží podpírána středním pilířem. Druhá osa v rizalitu členěném pilastry a v každém podlaží obdélným dvoudílným oknem ve špaletě, s profilovanou šambránou a na podokenní římse. Rizalit završen střechou ve tvaru komolého jehlanu. Dvojice sdružených užších oken třetí osy mezi pilastry a s nadokenními římsami. Okna všech ostatních průčelí obdélná dvoudílná ve špaletách, na podokenních římsách nesených konzolami, s jemně profilovanými šambránami s klenákem na nějž dosedá nadokenní římsa. Pravé boční průčelí pětiosé s polygonálním rizalitem členěným pilastry a úzkými okny v první ose prvního podlaží a tvořícím podnož pro balkon druhého podlaží. Ve třetí ose okno s půlkruhovým záklenkem. Levé boční průčelí taktéž pětiosé s rizalitem k němuž je přistavěn vstup krytý polygonálně zaoblenou prosklenou markýzou. Zadní průčelí asymetrické - první podlaží pětiosé, druhé šestiosé. Korunní římsa nesla valbovou střechu.