měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům o dvou okenních osách s rovnou atikou a jedním obloukem loubí. Průčelí má červenou fasádu s bílými architektonickými prvky. Horizontální členění zajišťuje odstupněná kordonová římsa nad přízemím, následuje parapetní římsa oken prvního patra, profilovaná kordonová římsa nad patrem a profilovaná korunní římsa, krytá taškami. Čtyřtabulková okna prvního patra jsou osazena do štukových ostění s lištou a malýma ušima, nad okny jsou římsové suprafenestry a pod okny vysedlá obdélná obdélná zrcadla v místě parapetních výplní. Uprostřed atiky je osazeno v ostění s podloženými lištami a ušima šestitabulkové okno. Podloubí je otevřeno jedním obloukem se segmentovým záklenkem, rámovaným štukovým odstupněným ostěním s plochým klenákem ve vrcholu. Placková klenba loubí dosedá na vnější straně na hranolové pilíře s rovnými hlavicemi a úpravou povrchu z umělého kamene. Stěna domu je prolomena dvěma otvory. Pravý pravoúhlý s pískovcovým ostěním s profilací a plochým klenákem ve vrcholu. Levý má polokruhový záklenek a původně pískovcové ostění, které je zalíčeno omítkou, pod kterou kámen degraduje (praskliny v omítce). V portále jsou osazeny jednokřídlé dřevěné dveře s vpadlými výplněmi s kulatými terči uprostřed a diamantovým řezem dole. Dvorní průčelí je tříosé, se čtyřtabulkovými okny v patře a okny typu T v přízemí, osazenými hladce do fasády, omítnuté špinavě okrovou barvou. Omítka opadává, na dvorním křídle, připojeném k levé části dipozice je opadaná z velké části a odhaluje cihelné zdivo. Dvorní průčelí má nad prvním patrem prolomena ještě obdélná okénka do podstřeší, rámovaná lištovou šambránou. Dvorek je zatravněn a ukončen zdí s pravoúhlým otvorem do ulice Vodní Valy, s osazenými dvoukřídlými vraty. Střecha valbová, krytá pálenými drážkovými taškami.