měšťanský dům

Řadový jednopatrový městský dům hloubkové dispozice s atikou a dlouhým dvorním křídlem připojeným k levé části budovy. Průčelí do náměstí má tmavě červenou barvu omítky, doplněnou bílými architektonickými detaily. Přízemí domu prolamují tři otvory - pravý a levý jsou široké pravoúhlé novodobé výkladce bez architektonického orámování, prostřední pravoúhlý vchod s mírným segmentovým vyklenutím v nadpraží má lištové ostění s ušima s kapkami a v pětiúhlém klenáku číslo domu. Nad přízemím probíhá profilovaná kordonová římsa, na kterou v patře nasedá pět shodných pilastrů s kompozitními hlavicemi, členících fasádu na čtyři okenní osy. Čtyřtabulková okna jsou osazena do profilovaných ostění s jednoduchými parapety a obdélnými parapetními výplněmi. Použité zalamované suprafenestry jsou v krajních osách segmentové a v prostředních hrotitě vypjaté. Nad patrem probíhají dvě profilované římsy, horní masivnějsí se oblamuje a nese atiku, rozdělenou na dvě části, v každé je uprostřed prolomeno oválné okénko. Kolem okének se segmentově vypíná profilovaná korunní římsa, zakončující fasádu. Dvorní průčelí bez štítu má v patře dřevěnou pavlač s prosklenými okny. Střecha domu valbová, krytá drážkovými taškami.