rodinný dům

Realizovaná dřevostavba si i přes odlišný užitý materiál zachovává charakter prvotního projektu, představujícího kvalitní individuální bydlení určené pro meziválečnou střední třídu. Po formální stránce regionálně zabarvený dům reaguje na zdejší lidovou architekturu a jeho záměrně "rustikální" charakter dotváří malebná skladba hmot s mohutnou žulovou podezdívkou, okna s okenicemi, oživujícími fasádu, kvazilomenice obou štítových průčelí a zejména vstupní portikus s vyřezávanými sloupky a zábradlím. Sedlovou střechu člení na jižní straně mohutný symetrický vikýř, jehož pendantem na severní straně domu je mělký rizalit. Před poměrně prostým hlavním průčelím je předsazený excentricky situovaný vstupní portikus a na západní straně domu obrácené do zahrady se nachází osově umístěná elegantní lodžie. Projekt částečně dochovaného původního oplocení pak navrhla a realizovala v červenci 1925 místní stavební firma Adolf Bürger.