rodinný dům

Tradicionalisticky orientovaný dům má poměrně prosté fasády, které oživují výrazné okenní šambrány a zejména půlkruhový schodišťový rizalit, asymetricky umístěný na hlavním průčelí s decentní výzdobou v duchu art deco a masivním portálem se stříškou na konzolkách. Poutavým prvkem zahradního průčelí je až expresionisticky pojatý pár průběžných trojúhelných okenních arkýřů, rytmizujících fasádu. Komunikační páteří domu byl zmíněný schodišťový rizalit, propojující jednotlivá podlaží domu. Zázemí se nacházelo v suterénu a v přízemí s patrem byla situována vždy jedna bytová jednotka, poskytující vysoký obytný standard. Dispozice obou bytů byla identická, z podesty schodiště se vcházelo do předsíně ve tvaru písmene L, ze které byl přístup do dalších místností. Nechyběla samozřejmě koupelna, toaleta (umístěná vedle schodišťového rizalitu) a pokojík pro služku. Zajímavý prvek, zvyšující komfort obyvatel představuje rohová veranda v zadním traktu domu, poskytující působivý výhled do údolí Harcovské přehrady.