bytové domy

Třípodlažní nájemní domy obdélného půdorysu s předsazeným schodišťovým rizalitem a polovalbovou střechou s obytným podkrovím jsou situovány vůči sobě do pravého úhlu do tvaru písmene L a vybudovány byly ve Fučíkově ulici na někdejších výstavních pozemcích Německo-české výstavy, uspořádané v roce 1906. Prosté fasády oživuje žulový sokl a tmavé šambrány, rámující okna. Mezi přízemím a prvním patrem prochází po celé délce domů výrazná římsa s klasicizujícím zubořezem. Drobnou, leč působivou finesu představuje decentní zúžení přízemí vůči vyšším patrům, čímž se architektovi podařilo docílit dojmu, že patra sedí na přízemí a přesahují jej. Poslední patro je od podkroví a střechy opticky odděleno širokou korunní římsou. Předsazený, symetricky situovaný schodišťový rizalit kryje valbová stříška a jsou k němu ve 2 a 3 podlaží přisazeny balkony.