bytový a obchodní dům

Sedmipodlažní (2 suterény, 5 nadzemních podlaží) dům se sedlovou střechou je vybudován na úzké trojúhelníkové parcele sousedící s radniční budovou. Dominantním prvkem domu je ladné, zaoblené nároží s figurami střelců v historickém oblečení, odkazující k původnímu pojmenování ulice (Střelecká). Konstrukce domu je tvořena vyzdívaným železobetonovým skeletem s betonovými stropními deskami. Ve spodním suterénu se nacházelo skladiště paliva a kotel ústředního topení, v horním rozsáhlý vinný sklípek se šatnou. Přízemí bylo vyhrazeno kožešnictví Freiberg & Comp., na nějž upomíná dekorativní výzdoba boční fasády, obrácené k divadlu s kožešinovými zvířaty, další patro bylo využíváno pro administrativní účely a zbylá podlaží sloužila k bydlení. Nejpoutavější partií domu je bezpochyby dynamické elegantní nároží s masivní, průběžnou „wagnerovskou“ římsou, hlavní vchod je však situován na bočním průčelí, obráceném k divadlu. Přestože objekt prošel několika degradujícími úpravami (zejm. adaptace parteru na hernu a nevhodná nová střešní krytina), jedná se o jednu z nejkvalitnějších ukázek artdecové architektury v Liberci. Po formální stránce má dům velmi blízko k jen o málo mladšímu bytovému a obchodnímu dvojdomu bratří Lewithů v Náchodě (1930) od téhož architekta.