vila

Na vile se projevuje vliv purismu, který ale není uplatněn ve své čisté podobě, neboť Winter k jejímu zastřešení užil atypicky valbové střechy. V konstrukci vily se objevilo moderní řešení, jehož základ tvořil zděný, cihelný skelet krytý masivními deskami systému „Neo- Simplex.“ Jedná se o železobetonový strop s keramickými vložkami-„kameny,“ kdy nosný prvek představuje monolitické železobetonové žebro s dutou stropnicí. Keramické vložky a ocelová výztuž se kladou na bednění a zalévají betonem. Účelem stropnic je korigování nerovností a vylepšení tepelně izolačních vlastností stropu. Na podnož domu byla užita liberecká žula a na fasády hrubá, stříkaná omítka. Vstup do domu byl asymetricky umístěn v boční, kryté přístavbě. Puristickou fasádu oživuje vedle kamenné podnože a trojdílných oken se šambránami balkónová terasa nad obývacím pokojem. Ústředním prostorem domu byla předsíň, ze které vedlo schodiště do patra. V přízemí se nacházel obývací pokoj, jídelna a Winterova architektonická kancelář, v patře ložnice, pokoj pro hosty, pokojík pro služku a ateliér. Vytápění domu pak obstarávalo ústřední topení, situované v suterénu. Kvality moderní vily podtrhuje i řada dochovaných původních prvků, např. vyklápěcí okenní žaluzie.