vila

Objekt přibližně obdélného půdorysu je patrovou podsklepenou kubickou dřevostavbou se schodišťovým rizalitem na severním průčelí, která byla původně deštěná prkny se žlutým nátěrem a opatřena balkóny v nároží. Následně však prošla razantními přestavbami. V roce 1937 došlo k rozšíření vily, horní balkón byl uzavřen a také byla přistavěna dílna k jižnímu průčelí. Zásadně byla upravena mezi lety 1946-1947, kdy dřevěný obklad nahradil trvanlivější materiál, místní břidlice. V roce 1959 došlo z manipulačních důvodů k navýšení jedné části ateliéru, který byl v v roce 1990 dále rozšířen. V roce 1994-1995 se rozšíření dočkal také dům, a to v podobě přístavby východním směrem opatřené shodným obložením z břidlice, byla vyřešena nová příjezdová cesta a parkování aut a také zahrada doznala úprav. Dům má jednoznačně rozlišené funkční části, břidlicí obloženou část obytnou a dvě části ateliérové rozlišné výšky opatřené režnou omítkou.