městský dům

Jednopatrový řadový dům o sedmi okenních osách se dvěma štíty nad nízkou atikou spojuje dva domy. Průčelí má růžovou fasádu se světle růžovými architektonickými prvky. Horizontální členění průčelí kordonovou římsou s profilací nad přízemím, parapetní římsou oken prvního patra, profilovanou parapetní římsou okének do podstřeší a mohutnou korunní římsou vynesenou masivními volutovými konzolami. Nad korunní římsou je nízká atika s nápisem: JOSEF SLEZÁK VÝROBA LIHOVIN. Na atiku navazují dva shodné štíty, dělené do dvou pater, s volutovými křídly po stranách a vázami na okrajích. Na štítech je v horní části vegetabilní ornament a v něm nápisové pásky - na levém štítě s datací 1908 a na pravém "U Křížů". Bez vertikálního členění. Přízemí je prolomeno čtyřmi segmentově zaklenutými otvory vchodů a výkladců, místo klenáků jsou použity ženské hlavy. Na částech zdí mezi otvory probíhá pásová rustika, ve výšce záklenků doplněná různorodými vegetabilními ornamenty ve štuku - kombinují vavřínový věnec, vázy. Okna patra jsou čtyřtabulková, osazená v lištových šambránách s ušima. Ve druhé a páté a šesté okenní ose mají parapetní výplně mezi krátkými pilastry s balustrami, ve zbylých osách s obdélným vystouplým zrcadlem. Nad okny jsou suprafenestry - ve druhé, páté a šesté ose zalomené, v ostatních rovné římsové. Okénka do podstřeší jsou segmentově zaklenutá s jednoduchým ostěním, nacházejí se mezi volutami, nesoucími korunní římsu. Dvorní průčelí je šestiosé se čtyřtabulkovými okny. Na pravou i levou část dispozice navazují dvorní křídla. Pravé dvorní křídlo má v patře dřevěnou pavlač, vynesenou na arkádách se segmentovými záklenky na hranolových pískovcových pilířích s okosenými hranami, velkým kubickým soklem a římsovou hlavicí. Levé dvorní křídlo je jen přízemí. Obě mají klasicistní kamenické detaily. Levé křídlo má také původní kované dveře. Střecha složitějšího typu kombinuje sedlovou střechu s pultovou. Krytina eternit a plech. Dvorek zatravněn.