měšťanský dům

Řadový jednopatrový městský dům hloubkové dispozice se štítem. Průčelí do náměstí, o třech okenních osách, má tmavě červenou barvu omítky, doplněnou bílými architektonickými detaily (zašlá omítka, dnes spíše šedé). Nároží domu mírně ustupuje a je po celé výšce zaobleno. Přízemí domu prolamují dva pravoúhlé otvory - pravý širší je vyplněn novodobým výkladcem, levý úžší rámuje vstup do objektu. Oba mají lištové ostění s plochým klenákem ve středu nadpraží. Přízemí je horizontálně členěno pásovou rustikou, kterou zakončuje kordonová římsa s plochým spodním pásem a profilací horní části. V patře na ni nasedají parapetní výplně oken - na okrajích jsou zvlněné a ve středu mají vpadlé zrcadlo s okraji vybíhajícími do špiček. Okna typu T jsou osazena v lištových ostěních, završených zalamovanými suprafenestrami - v krajních osách se zvlaněnými okraji, vybíhají dio špičky, ve střední ose se zvlněným vydutím. Nad patrem se oblamuje profilovaná korunní římsa a nad ní se zvedá štít s nízkou spodní rovnou částí, završenou profilovanou římsou. Na ni nasedá ve středu štít se slepým oválným okénkem ve středu mezi okrajovými pilastry, nesoucími vrcholový tympanon se zvlněným okrajem. Boční křídla štítu tvar pravoúhlého trojúhelníku s mírně vpadlou přeponou. Zadní průčelí ústí do dvora, zakončeného zbytkem městské hradební zdi (koruna je vidět i z ulice Nerudovy za přístavbou garáží). Do dvora nepravidelný trojúhelný štít, krytý eternitem, střecha domu sedlová, krytá eternitem. INT: Při čele domu jsou dva hloubkově orientované prostory. Vstupuje se do levého - klenutého plackami, odkud vede nově upravené schodiště do patra. Vedlejší místnost je také klenuta plackami a vzhledem k pilíři, zazděnému v příčce mezi prostory se můžeme domnívat, že původně šlo o jednu síň. Za pravou místností se vystupuje po několika schodech do plochostropé místnosti mezipatra s okny prolomenými do dvora. Zbytek domu nezpřístupněn.