měšťanský dům

Nárožní dvoupatrový dům se šestiosým průčelím do náměstí, bez štítu. Fasáda kombinuje bílou a růžovou barvu. V přízemí se otevírá loubí se čtyřmi polokruhovými oblouky, které spočívají na hranolových pilířích s římsami. Na kordonovou římsu dosedají okna prvního patra se šambránami. Mezi třetím a čtvrtým oknem je osazena pamětní deska dr. Fr. A. Braunera. Mezi prvním a druhým patrem zdobí fasádu různě velké lizénové rámce. Okna druhého patra mají ploché šambrány. Korunní římsa, završující fasádu, je jednoduchá. Pravé průčelí do Braunerova náměstí o osmi okenních osách, v přízemí vlevo s obloukem, který otevírá loubí. Poslední osa má mírný předsazený rizalit. Členění boční fasády odpovídá hlavnímu průčelí. Loubí je sklenuto křížovými hřebínkovými klenbami. Zeď domu prolamují tři novodobé výkladce a také polokruhově zaklenutý portál s kamenným bosovaným ostěním. Záklenek završuje výrazný lichoběžníkový klenák s číslem domu a přerušují ploché římsky. U vnitřního okraje portálu probíhá profilace. Zadní průčelí o šesti okenních osách s lištovými ostěními osmitabulkových oken. Pravou a levou krajní osu předstupuje mírný rizalit.