měšťanský dům

Hmota domu na podélné parcele s orientací hlavního průčelí do náměstí a zadního traktu do ul. Kapucínská. Přízemí zakomponováno do obdélného výkladce, v rámci něhož je prolomeno na okrajích dvojicí pravoúhlých vstupů, z nichž jižní vede do rozsáhlého nebytového plochostropého prostoru. Drobná římsa uprostřed širší plochy ve středu domu formálně tektonicky odděluje uspořádání patra. To je prolomeno čtyřmi okenními osami. Obdélná okna jsou akcentována drobnou průběžnou podokenní a nadokenní římsou. Lapidární uspořádání fasády vrcholí předsazenou profilovanou korunní římsou. Vstup do domu skrze průběžnou chodbu zdoben na stěnách štukovou výzdobou s ornamenty komponovanými do stylizovaných zrcadlových rámů. V jádru domu na chodbu navazuje kamenné schodiště s kovovým zábradlím.