kostel sv. Jakuba Většího

Původně východo-západně orientovaná stavba s věží v západním průčelí a s polygonálním závěrem. Do ní nově příčně severo-jižně vestavěná loď s pravoúhlým presbyteriem. Venkovní fasády hladké, pouze nároží zdůrazněna světlejšími lisénami. Východní presbyterium prolomeno 2+1+1+2 okenními osami. V jižní části nové lodi vchod s předsíní, tato část lodi prolomena 1+1 velkým pravoúhlým oknem a 2 menšími a 1 kulatým okenním otvorem na jižní straně. Na západní straně věž v přízemí prolomena na ose pravoúhlým vchodem s profilovaným ostěním s ušima a klenákem ve vrcholu. Věž na nárožích členěna lisénami a prolomena 3 menšími a jedním větším okny nad sebou. Nad posledním oknem hodinový ciferník. Věž zastřešena čtyřbokým stanem s makovicí a křížem. Kostel zastřešen střechou valbovou. V interiéru na prostor pod věží zaklenut klenbou velanou, ostatní prostory plochostropé, v nové lodi trámový strop. Stěny členěny pilastry s římsovou hlavicí. Z novodobého kostela na západní stranu vede pravděpodobně druhotně použitý gotický portálek s profilovaným ostěním se dvěma oblouky. Ve věži zazděn gotický kamenný článek.