venkovský dům

Částečně roubený objekt na okraji obce u cesty po pravé straně na vyrovnávající kamenné podezdívce, komorochlévního typu. Stavba obdélného půdorysu vystavěná kolmo k vrstevnici, okapovými stranami rovnoběžně s cestou. Trojtraktové přízemí okapových stran objektu. Dvoupatrové přední štítové průčelí svisle bedněno s dvěma obdélnými okénky v dřevěných rámech dělených na dvě poloviny. Vrchol štítu klasovitě bedněn. Roubená světnice s nárožními spoji roubených stěn s rovným částečným přeplátováním z hraněných trámů, okna světnice v dřevěných rámech s parapety dělena do kříže. Vstupní zděná předsíňka od cesty s jednokřídlými dveřmi. Zadní trakt vyzděn, hospodářské zázemí přístupné samostatným vchodem, který je oddělen od obytné části odlišným sklonem střešních krokví. Okapová strana (od řeky) částečně roubena, zadní trakt vyzděn, se třemi úzkými okénky. Kolem roubené světnice částečně kryté zápraží s kamenným chodníkem. Zadní zděný štít ve štukové omítce vestavěný do terénní vlny, s obdélným okénkem, ve vrcholu se čtvercovým vizírem. Krov sedlové střechy hambalkový, krytinou taška uchycená na latích.