měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům s atikou s volutovými křídly po stranách. Přístup do klenutého podloubí umožňují dvě arkády podloubí prolamující průčelí v přízemní partii. Průčelní nároží domu jsou zpevněna kónickými opěrnými pilíři. Přízemí od prvního patra odděluje drobná soklová římsa. Patro je tříosé, avšak jeho pravoúhlá třítabulková okna jsou mírně vyosena. Jsou rámována štukovou šambránou s ušima ve všech rozích. Jinak je patro hladké. Korunní mírně profilovanou římsu chrání střešní krytina. Nad korunní římsou se zvedá mohutný tříosý dvouetážový štít zakončený po stranách volutovými křídly, který je vertikálně členěn čtyřmi pravidelně rozmístěnými lisenami. Štít obsahuje dvě pravoúhlá šestitabulková okna umístěná v postranních osách první etáže (Okenní osy štítu nejsou totožné s okenními osami prvního patra). Druhou etáž štítu odděluje od první etáže profilovaná římsa krytá střešní krytinou. Etáž tvoří lichoběžníkový nástavec, jenž vyplňují dvě liseny (navazující na první etáž). Prostor mezi nimi je vyzdoben jednoduchými geometrickými obrazci provedenými ve štuku (obdélník a dva lichoběžníky). Celý štít je završen kamennou vázou. Podloubí je zaklenuto křížovými klenbami s mírnými hřebínky. Stěna domu je prolomena novodobým předsazeným výkladcem. Dvorní průčelí má pološtít a v něm tři okenní osy. Při levé hraně parcely probíhá dvorní křídlo s novodobou dřevěnou pavlačí v patře a vzadu (při ulici Šmilovského) navazuje zadní domek. Okna dvorního křídla jsou nečleněná. Vlevo je sestupné schodiště do suterénu, zaklenuté segmentově valeně. Průčelí do ulice Šmilovského má žlutou omítku a tři okenní osy. V přízemí je prolomeno dvěma pravoúhlými otvory - pravý výkladec je širší a má ploché ostění, levý vchod do domku má lištové ostění s ušima. V patře jsou hladce osazena šestitabulková okna a nad nimi probíhá profilovaná masivní kordonová římsa. Na ni navazuje pološtít s jedním segmentově zaklenutým šestitabulkovým okénkem uprostřed. Střechy domů jsou valbové, kryté eternitem. Půda má dvě úrovně a dva druhy krovu - nad předním domem do náměstí krov vaznicového systému, se stojatou stolicí, do dvora hambálkový.