kovárna

Nízký objekt na půdorysu tvaru L, krytý nízkou sedlovou střechou, delší osou orientován přibližně západ - východ. Kratší osu tvoří organická nižší přístavba ve stejném architektonickém pojetí, dnes ovšem doplněná o druhotnou přístavbu a mírně zvýšená. K jižní straně přiléhá další neorganická přístavba. Fasády v režném červeném zdivu jsou bohatě členěny okenními šambránami, římsami a pilastry s použitím atypických tvarovek. Severozápadní podélná stěna je rytmizována řadou průmyslových oken s půlkruhovými záklenky, evokující dojem arkády. Jihovýchodní podélná zeď má vysoký kamenný sokl, řada oken nad ním je vyměněná za okna bez členění. Na hlavním hřebeni střechy je umístěno pět kratších sedlových světlíků. Objekt je využíván pro kovovýrobu. V r. 2005 proběhla obnova, bylo vyčištěno a doplněno zdivo, opravena okna (opatřená vnitřními okny) a změněny vstupy.