měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům, hloubkové dispozice, tříkřídlý, o pěti okenních osách do náměstí. Žlutá barva fasády je doplněna bílou na architektonických prvcích. Přízemí prolamují tři polokruhové oblouky arkád, které jsou ukončeny na plochých hlavicích hranolových pilířů. Záklenky rámuje odstupněné ostění s lichoběžníkovými plochými klenáky ve vrcholu. Cvikly zdobí diamantový řez. Nad přízemím probíhá profilovaná kordonová římsa. Čtyřtabulková okna patra mají obdélné patrapetní výplně s reliéfně vystupujícími zrcadly. Okenní otvory rámují štukové lištové ostění s ušima, v horní části doplněné suprafenestrami se segmentově vypjatým středem. Patro a atiku odděluje masivní profilovaná kordonová římsa. Střední část atiky, se třemi okenními osami převyšuje okrajové části, které na ni navazují s prohnutými okraji jako na štít. Okraje rámují pilastry, nad kterými stojí sochy Zefíra a Flóry. Okna štítu jsou osazena bez parapetu do plochých ostění. Zadní průčelí domu má tři okenní osy se čtyřtabulkovými okny, zasazenými hladce do fasády. V přízemí jsou dva pravoúhlé vstupní otvory - užší uprostřed s pískovcovým ostěním a širší vjezd v levé ose. Šedá barva fasády. Dům je zastřešen několika samostatnými konstrukcemi - přední část má valbovou střechu s taškami a novým krovem, nad věžičkou u dvora je plechová stříška, následuje pultová střecha se hřebenem souběžným s průčelím, krytá taškami a za ní střecha nad zadním traktem - valbová s eternitovou krytinou.