měšťanský dům

Jednopatrový řadový městský dům hloubkové dispozice spojuje dva staré objekty do jednoho. Čtyřosá fasáda oranžové barvy s bílými architektonickými doplňky byla rekonstruována v roce 1972 do barokní podoby (původní neorenesanční zrušena). Přízemí je prolomeno třemi oblouky arkád s téměř polokruhovými záklenky (levý je užší, nepravidelně vykrojený). Záklenky vycházejí z pilířů, které mají do náměstí vyznačeny ploché hlavice. Nad patrem probíhá profilovaná kordonová římsa, na kterou navazují parapetní výplně oken patra. Výplně mají soklovou část a na ní v obdélném rámu oválné zrcadlo. Osmitabulková okna jsou osazena do plochých ostění s ušima na jednoduché parapety. Na okrajích fasády jsou v patře bosované lizény, které nesou masivní profilovanou římsu, oddělující atiku. Atika je plasticky vertikálně rozčleněna krátkými pilastry. Vymezují vpadlé části s kruhovými terči ve středu a dalšími vykrojenými výplněmi kolem nich. Střed je prolomen a segmentově převýšen nad oválným zrcadlem. Sedlová střecha domu je orientovaná hřebenem souběžně s průčelím. Kryje ji plech. Dvorní průčelí dvouosé se šedou omítkou a okny vpravo půlenými a vlevo trojdílnými typovými. Dvorek je částečně dlážděn betonovými dlaždicemi a částečně zatravněn.