měšťanský dům

Jednopatrový řadový městský dům hloubkové dispozice. Tříosá fasáda tmavě červené barvy s bílými architektonickými doplňky, završená štítem. Přízemí je prolomeno dvěma oblouky loubí s polokruhovými záklenky, které vycházejí z pilířů s plochými hlavicemi a lichoběžnými klenáky. Záklenky lemuje ploché štukové ostění. Nad patrem probíhá kordonová římsa s plochým spodním pásem a dvěma profily nad ním. Navazují na ni parapetní výplně oken patra se soklovou částí, nad kterou je v obdélném rámu vpadlé zrcadlo s vykrojenými horními rohy. Okna typu T jsou osazena do plochých ostění s ušima na jednou odstupněné parapety. Nad okny jsou umístěny suprafenestry - v krajních osách uprostřed segmentově vypjaté a v prostřední ose zalamovaná do hrotu se zvlněnými okraji. Nároží fasády jsou v patře zpevněna štukovou bosáží. Nad patrem probíhá masivní profilovaná římsa, oddělující spodní nízkou rovnou část štítu, ve které vystupují soklové části pilastrů, oddělujících střední část štítu. V té je umístěno kvadrilobové okénko s plochým ostěním. Nad římsovými hlavicemi pilastrů se zvedá hrotitý tympanon. Střední část rámují volutová křídla. Sedlová střecha domu je na do dvora mírně zvalbená, orientovaná hřebenem kolmo na průčelí s novou krovní konstrukcí, krytá taškami. Zadní průčelí má pološtít a je omítnuto růžově. Ve čtyřech osách jsou osazena čtyřtabulková okna. Na pravé hraně parcely na něj navazuje dlouhé dvorní křídlo o deseti osách se čtyřtabulkovými okny, fasáda má šedou barvu. Dvorek je vydlážděn betonovými dlaždicemi a i s chodbičkou v domě slouží jako průchod mezi Smetanovým náměstím a ulicí Boženy Němcové.