kamenný kříž

V parku rozkládajícím se na břehu Dunajovického potoka, který tvoří podélnou osu obce, stojí na třístupňové čtvercové podnoži hranolový podstavec, tvořený hranolovou základnou , dříkem a vyloženou profilovanou římsovou deskou. Dřík a římsová deska mají na čelní straně mírně předsazený rám. Na čelní sraně dříku je v rytém rámu s ujmutými rohy nápis:DIESES/KREUTZ LI SZ/SETZEN/ANDREAS GUSCHEL/NACHBAR/18 IN 19/TANNOWITZ Na pravé straně dříku byly vyryty monogramy J.G. / M.G./ J.G./F. GZ. Na zadní straně dříku býval prý nápis:RENOVIERT 1910/F. P. Na římsové desce čvtercový plintus a na něm vysoký toskánský sloup, na jehož hlavici stojí nízký kříž s krychlovou patkou a segmentově zakončenými břevny. Postava Krista se široce rozepjatýma rukama je drobná, s hlavou spadenou k pravému rameni. Bederní rouška je svázána na pravém boku. Nad hlavou nápisová blána IN/RI. Materiál: pískovec – podstavec, kříž detritický vápenec Rozměry: podnož 260 x 270 cm, podstavec 88 x 78 cm, výška cca 6,5 m