torzo sochy sv. Jana Nepomuckého

Torzo sochy sv. Jana Nepomuckého tvoří sokl a vlastní torzo sochy světce. Sokl má mírně konvex-konkávní tvar, ukončuje ho horní římsa. Torzo sochy sv. Jana Nepomuckého tvoří zbytek jádra kamene ve střední a dolní partii a více zachovaná část horní. Zde je levá světcova paže, ohnutá v lokti - ruka s roztaženými prsty přidržuje za spodní část kruficix, opřený o Janovo levé rameno. Paži kryje kratší pláštěnka, jejíž dolní okraj zdobí kožešinové střapečky. Krucifix je poměrně masivní, korpus drobnější. Světec má krátký vlnitý plnovous, polodlouhé vlnité vlasy, sčesané z čela, na čele jsou viditelné vodorovné vrásky. Hlava je nakloněna k levému rameni, oči hledí na krucifix. V zadní partii je patrná pláštěnka s kapucí, jinak je zadní část napojena na nově zhotovený vysoký hranolový sokl, činící oporu pro torzo sochy. Materiál – opuka, rozměry: torzo sochy – výška cca 170 cm, šířka 70 cm, hloubka 50 cm, sokl – výška 95 cm, šířka 60 cm, hloubka 60 cm.