kaple Nejsvětějšího Vykupitele

Kaple Nejsvětějšího Vykupitele se nachází na rozlehlé ploše radimské návsi, která je pojednána v parkové úpravě. Jedná se o orientovanou jednolodní stavbu na obdélném půdoryse s trojboce zakončeným presbytářem, pro niž jsou příznačné subtilně pojaté proporce a výrazně kompaktní působení. Střecha je sedlová (nad presbytářem valbová), krytá glazovanými bobrovkami. Před západní průčelí předstupuje předsíň a k severní stěně lodi se v blízkosti presbytáře váže sakristie a schodišťová vížka. Pohledově dominantní prvek stavby tvoří sanktusová vížka, umístěná nad presbytářem. Jako stavební materiál byly uplatněny pískovcové kvádry, ponechané bez omítky, jejichž dvojí barevnost (plochy stěn - tmavší pískovec, architektonické články - červený pískovec) má zároveň dekorativní a morfologický význam. Členění stěn bylo provedeno pomocí těchto prvků: sokl, podokenní římsa, korunní římsa a opěráky (jednou odstupněné v úrovni podokenní římsy v podobě splávku a zakončené v úrovni hrotu okenních záklenků). Stěny jsou prolomeny jednoduchými okny s hrotitými záklenky bez kružeb. K západnímu průčelí se váže předsíň se sedlovou stříškou, krytou rovněž glazovanými bobrovkami. Její vstupní (západní) průčelí se otevírá hrotitě ukončeným portálem s profilovaným ostěním, nad níž je umístěn lichtensteinský erb se dvěma orlicemi. Portál vyplňují dřevěné dveře s neogotickým kováním. Obě boční stěny jsou prolomeny úzkým okénkem. Západní průčelí člení pouze obíhající podokenní a korunní římsa; v jeho štítu se nalézá sdružené okno s hrotitým záklenkem. Nároží jsou zdůrazněna dvěma nakoso postavenými opěráky. Sakristie je na pravoúhlém půdoryse, má valbovou střechu, krytou bobrovkami. Její severní stěna se otevírá sdruženým oknem s pravoúhlým záklenkem. Za sakristií se k nároží lodi přimyká pětiboká schodišťová vížka se stříškou ve tvaru jehlance, jehož jižní stěna je prodloužena tak, že navazuje na střechu kostela. Krytinu tvoří glazované bobrovky. Presbytář je uzavřen trojboce, každá z jeho stěn je prolomena oknem stejného typu jako je okno lodi. Na nárožích a mezi okny jsou umístěny celkem čtyři opěráky. Předmětem ochrany je kaple Nejsvětějšího Vykupitele.