kaple Panny Marie Pomocné

Kaple P. Marie Pomocné stojí na půdorysu pravidelného pětiúhelníka s konkávně vybranými nárožími, která zvýrazňuje pásová bosáž. Všechna průčelí jsou jednoosá, v horní části prolomená obdélnými okny se segmentovými záklenky, obohacenými volutovým vykrojením a výraznými lichoběžníkovými klenáky. Portál v severním průčelí má obdélný tvar s charakteristickýma ušima u horních rohů, korunovaný mohutnou supraportou tvořenou vlněnou římsou s bohatě členěným klenákem. Fasády ukončuje výrazná profilovaná korunní římsa. Kaple vrcholí zvonovitou kopulí s pěti vikýři, kterou završuje drobná pětiboká lucerna s křížem zdobeným symbolickým motivem pěti hvězd. Kupole je pokrytá prejzovou krytinou. Předmětem ochrany je kaple a k ní náležející pozemek.