městský dům

Řadový jednopatrový dům na hloubkové parcele, který se do ulice Dr. E. Votočka obrací třemi okenními osami. Omítka uličního průčelí je tvrdá, břízolitová, světlejšího odstínu. Kolem partie oblouku podloubí hladká, v patře hrubá. Okna jsou zasazena hladce do fasády. V 1.p. jsou dvoukřídlá, šestitabulková, na plechových parapetech s úzkými plochými rýmy bílé barvy. Okna podkroví jsou ležatě obdélná, čtyřtabulková. Patra jsou rámována na okraji fasády plochým lizénovým rámcem bílé barvy. Korunní římsa deskového základu s další (nevýraznou) profilací navazuje na římsy sousedních domů. V přízemí se otvírá oblouk podloubí nepravidelného, téměř polokruhového tvaru, nasazený na prosté hranolové pilíře s pískovcovými sokly. Stěna domu je do podloubí proražena dvěma otvory - vpravo novodobým výkladcem (kombinace dřeva a zasklení) v segmentově sklenutém otvoru, vlevo pravoúhlým ostěním pískovcového portálu s lištou na vnějším a profilací na vnitřním okraji. Klenba loubí je oddělena od sousedních domů polokruhovými pasy, je valená se dvěmi trojúhelnými lunetami nad vstupními otvory stěny a jednou velkou nad obloukem loubí do ulice. Lunety jsou opatřeny hřebínky. Zadní fasáda je omítnuta žlutě. do zahrady se obrací třemi okenními osami, okna jsou zasazena do širokých plochých ostění s červeným nátěrem. Okna v přízemí a 1.p. jsou dvoutabulková s poutcem ve dvou třetinách výšky, okna do podkroví jsou obdélně ležatá s dvoukřídlými čtyřtabulkovými výplněmi. V přízemí je v levé krajní ose pravoúhlý otvor vstupu na dvůr, bez architektonického rámování, završený ležatě obdélným světlíkem. Nad přízemím je vysunuta konstrukce markýzy, kryté vlnitým plechem. Střecha sedlová s hřebenem souběžně s průčelím, krytá plechem, prolomená světlíkem. Dvorek částečně zadlážděn zámkovou dlažbou, částečně zatravněn.