městský dům

Řadový dvoupatrový městský dům na hloubkové parcele. Do náměstí se obracejí tři okenní osy ve fasádě zelené barvy s bílými architektonickými prvky. Podloubí je sklenuto plackou, od sousedních prostor odděleno stlačenými pasy. Do náměstí se otevírá poloeliptyckým obloukem s plochou lištou na okraji. Oblouk dosedá na pískovcové pilíře s římsovými hlavicemi a rytými zrcadly po stranách. Stěna domu je do podloubí prolomena dvěma otvory - v levém užším jsou osazeny novodobé dveře, v pravém výkladec se dveřmi. Okna v obou patrech jsou dvoukřídlá s poutcem ve dvou třetinách výšky. Dosedají na jednoduché parapety s jemnou profilací pod horním okrajem. Fasádu završuje bohatě profilovaná korunní římsa. Zadní fasáda trojosá, zelená, bez architektonického členění. Přízemí nadkryto dřevěnou konstrukcí, která nese pultovou stříšku. V přízemí v krajních osách vstup, sokl obložen. V patrech po třech oknech. Střecha sedlová, s hřebenem souběžně s průčelím, krytá asfaltovou lepenkou, půdní vestavba. Dvorek z části dlážděný betonovými dlaždicemi, z části zatravněn.