městský dům

Jednopatrový řadový dům na hloubkové parcele se do náměstí obrací třemi okenními osami. V přízemí je podloubí prolomeno jedním segmentově zaklenutým obloukem, který spočívá na pískovcových pilířích s profilovanými římsovými hlavicemi. Na hranách pilířů jsou rytá zrcadla s vykrojenými rohy. Oblouk rámuje plochá lišta, přerušená ve vrcholu záklenku plochým lichoběžníkovým klenákem. Loubí je plochostropé, od sousedních prostor oddělené polokruhovými pasy. Na stěně prolomené do loubí je přes celou šířku osazen novodobý výkladec se dveřmi po stranách a prosklenou výkladní skříní ve středu. Dřevěné i kovové součásti jsou opatřeny tmavě hnědou barvou. Hlavní průčelí má oranžový fasádní nátěr v kombinaci s bílými arch. prvky. Nad přízemím probíhá plochá, shora oplechovaná kordonová římsa. Okna patra jsou dvoukřídlá, dělená do kříže, rámovaná lištovým ostěním a posazená na ploché parapety s jemným profilem na horní hraně, pod oplechováním. Okraje fasády rámují lizénové pásy, horní je zdvojený a navazuje na vysoce plasticky vysunutou korunní římsu. Střecha pultová, do náměstí zvalbená, krytá plechem.