městský dům

Řadový dvoupatrový dům v západní frontě náměstí, na hloubkové parcele. Do náměstí se obrací čtyři okenní osy ve fasádě modrošedé barvy s bílými arch. doplňky. Přízemí prolamují dva polokruhově sklenuté oblouky loubí, rámované pásem s lištou na okraji a oddělené opěrákem, který je přistavěn z vnější strany ke střednímu pilíři. Opěrák je vyzděný z tesaných pískovcových kvádrů. Pilíře jsou zděné, omítané s kubickými pískovcovými sokly. Nad přízemím probíhá profilovaná korunní římsa. Okna 1. p. jsou zasazena do polokruhově sklenutých zrcadel rámovaných lištou. Mají profilované parapety nad horním okrajem zasazeny dekorativní štukové reliéfy - stylizované parohy a voluty. Zrcadla jsou spojena pomocí masivních klenáků a plochou parapetní římsou oken 2.p. Ta jsou osazena do plochých šambrán, které přecházejí do nadokenního vlysu s vyznačeným polokruhovým motivem záklenku a končí na ploché římse probíhající těsně pod korunní římsou. Podloubí je sklenuto dvěma plackami mezi pasy. Stěnu domu prolamují dva otvory - vpravo segmentově zaklenutý široký výkladec kombinovaný se dveřmi do krámu, vpravo polokruhově zaklenuté arkózové ostění a okosenou vnitřní hranou a plastickým masivním klenákem - znak se dvěma sekyrkami drží po stranách postavy s rybími ocasy. Zadní průčelí je čtyřosé, bez architektonického členění, s tvrdou šedou omítkou. V pravé krajní ose přízemí opatřené dvoukřídlými novodobými dveřmi vchodu do domu. Ve dvou zbývajících osách přízemí jsou okna typu T, v otvorech pater pak ven otvíravá šestitabulková okna. Střecha domu je sedlová, s hřebenem souběžným s průčelím, krytá plechem, s vaznicovou krovní konstrukcí, prolomená světlíkem.