městský dům

Dvoupatrový nárožní dům na hloubkové parcele se do náměstí obrací třemi okenními osami. Proti vedlejšímu domu je rozepřen systémem statických táhel v patře a prampouchů nad přízemím. Některé prampouchy jsou novodobé - betonové. Přízemí domu prolamují dva nepravidelně zaklenuté oblouky loubí, zakončené na hranolových zděných pilířích s okosenými hranami a okosenou hranou záklenku. Loubí je zaklenuto valenou klenbou s lunetami se segmentovými čely. Stěna domu je do prostoru podloubí prolomena dvěma novodobými otvory - v levém je osazen výkladec, v pravém dvoukřídlé dveře vstupu do krámu. Hlavní průčelí je opatřeno omítkou s nátěrem okrové barvy a bílými architektonickými prvky. Záklenky oblouků loubí rámují ploché lišty. Nad přízemím probíhá plochá kordonová římsa s jedním profilem pod horním okrajem, stejná se uplatnila i o patro výš. Pravoúhlá obdélná okna jsou osazena na jednoduché parapety do lištových ostění, mají dvoukřídlé výplně dělené do šesti tabulek. Průčelí zakončuje subtilní profilovaná korunní římsa, nad kterou se zvedá nízký trojúhelný štít. ¨Boční průčelí je ultimátně upraveno, opatřeno pravoúhlými okny různých typů, zasazenými hladce do fasády. Zadní průčelí obrácené do spojeného otevřeného zatravněného dvorku za domy č.p. 59 a 60 je tříosé, okrové barvy, s architektonickými detaily v bílé barvě. Přízemí prolamuje v pravé ose pravoúhlý otvor vstupu s novodobou jednokřídlou výplní dveří. Vlevo je vyosené okno s novodobou mříží, rámované lištovou šambránou. Stejné rámování mají i okna 1. a 2. patra, všechna opatřena dvoukřídlými výplněmi. Jediné další členění zadního průčelí zajišťuje plochá kordonová římsa probíhající mezi přízemím a prvním patrem.