vila Josefa Weinlicha

Dvoupodlažní vila členité hmoty vybudovaná na nepravidelném půdorysu. Hlavnímu průčelí rozdělenému do tří hmot dominují krajní hmoty zakončené štíty. Parter s nepravou pásovou bosáží prolomen půlkruhově zaklenutými okny ve špaletách a s profilovanými šambránami, pravé pole stavby okna obdélná. V páté ose průčelí vstup s vodorovným nadpražím zasunutý do pravé hmoty stavby. Druhé podlaží odděluje kordonová římsa. Levé ustupující pole stavby o jedné okenní ose s obdélným oknem s profilovanou šambránou a třemi štukovými čtverci se čtyřlisty ve vybraných parapetních výplních člení pilastry s iónskými hlavicemi. V ose nad překladem medailon s kytkou. Pilastry nesou kladí a korunní římsu se zubořezem. Střední pole trojosé prolomeno obdélnými okny s totožnými čtverci se čtyřlisty v parapetních výplních a oddělenými karyatidami na soklech. V ose trojosého pravého pole stavby se uplatňuje výrazný polygonální rizalit prolomený ve druhém podlaží trojicí úzkých obdélných oken sdružených dórskými polosloupy. Rizalit tvoří podnož pro balkon třetího podlaží s půlkruhově zaklenutými balkónovými dveřmi. Okna první a třetí osy obdélná dvoudílná s totožnou dekorací jako v levém poli stavby. Taktéž průčelí je totožně členěno pilastry s iónskými hlavicemi, medailony, kladím a korunní římsou nesoucí vysoký štít s vázami na krajích.