měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům o šesti okenních osách, s novorenesančním průčelím. Postaven ze smíšeného zdiva, zastřešen sedlovou střechou krytou eternitem. Omítka vápenná, základní plochy okrové, vystupující články bílé. Přízemní část průčelí je hladká, ukočená profilovanou kordonovou římsou. Přízemí je do náměstí otevřeno arkádou o třech stlačených obloucích, sklenutých na pilíře s patkou a hlavicí. Oblouky jsou lemovány profilovanou archivoltou s konickým klenákem s akantem. Podloubí je zaklenuto třemi poli české placky. Ve střední ose obdélný vchod do budovy, v kamenném ostění s jednoduchou profilací, po stranách nadpraží dvě volutové konzoly s reliéfní akantovou výzdobou, nesoucí rovnou nadpražní římsu s profilem. Na portále monogram JB. V pravé arkádě portál průjezdu, kamenný, segmentově zaklenutý, bez profilace. Nadpražní oblouk je na patečních kamenech a uzavřen konickým klenákem s letopočtem 1848. Okna 1. patra čtyřtabulková s větracím nástavcem, v segmentově zklenutém ostění s profilovanou šambránou, s reliéfně zdobeným nadokenním nástavcem a parapetní výplní. Nástavce nesou průběžnou nadokenní římsu s volutovými konzolami s akantem. Nad okny probíhá široká bankálová římsa zdobená reliéfním štukovým ornamentem, která nese okna 2. patra. Okna 2. patra jsou dvoukřídlá, čtvercová, v jednoduché šambráně, přecházející do profilované korunové římsy nesené řasou reliéfně zdobených konzol. Na bankálovou římsu okna nasedají rozvilinové ornamenty, které přecházejí do šambrány. Barevnost fasády: plochy starorůžová, arkády, šambrány, frontony a hlavní římsa bílé, sloupy arkád pískové.