měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům o sedmi okenních osách, postavený ze smíšeného zdiva, zastřešený sedlovou střechou , krytou eternitem. Novorenesančně upravené průčelí je omítnuto vápennou omítkou, základní plochy světle žluté, vystupující články tmavě okrové. Přízemí je otevřeno do náměstí půlkruhovými oblouky sklenutými na pilíře s patkou a pateční římsou. Podloubí je zaklenuto křížovou hřebínkovou klenbou. Přízemní část průčelí ukončena kordonovou římsou je členěna omítkovou rustikou. V přízemí vchod v obdélném kamenném ostění s jednouchou profilací a s rovnou nadpražní římsou na konzolách. Okna 1. patra jsou rámována profilovanými šambránami, nad okny trojboké frontony nesené dvojicí konzol, uvnitř frontonů reliéfní výplně. Na parapetních výplních dvou krajních okenních os zprava i zleva je reliéfní štuková ornamentika. Okraj průčelí do náměstí vertikálně lemuje rustikované leseny, stojící na kordonové římse nad přízemím a podepírající korunovou římsu. Okna 2. patra jsou osazena na parapetech nesených plastickými omítkovými konzolami. Jsou orámována šambránami s profilem, nad nimiž probíhá dekorativní vlys nesoucí nadokenní profilovanou římsu. Korunová římsa výrazně profilovaná. Okna jsou obdélná, typu T.