měšťanský dům

Jednopatrový nárožní dům postavený ze smíšeného zdiva, zastřešený polovalbovou střechou krytou plechem a eternitem. Půdorys obdélný, průčelí do náměstí bylo původně otevřeno třemi poli půlkruhových arkád, s loubím zaklenutým křížovou klenbou. Nad římsou 1. patra v ose oken segmentové výběhy, v parapetních polích plastické čabrakové výplně s kapkami. Štít lemován římsou s omítkovým zubořezem s čabrakou. Na nárožích rustikované leseny. Nad průčelím trojboký štít se seříznutým vrcholem, v jehož ose je reliéf Nejsvětější Trojice. Okna obdélná, typu T a čtyřtabulková s větracím nástavcem, rámovaná plochými šambránami. Boční průčelí pětiosé, se vstupem do budovy, před nímž je přistavěná kamenná loggie (předsíň), nesená čtyřmi hladkými sloupky s entarzí, patkou a jónskými hlavicemi s palmetami. Hlavice nesou profilovanou archivoltu a na jižní straně segmentový tympanon. Ve vrcholech segmentových oblouků mušlovitá kartuše. Vpravo od loggie pokračuje arkáda se třemi valeně sklenutými oblouky, s valeně klenutými parapetními kamennými sloupky s patkou a hlavicí, s hladkým dříkem bez entaze. Na sloupcích jsou osazeny dřevěné rotační soustružené subtilní sloupy nesoucí střechu pavlače. Okna bočního průčelí tabulková, obdélná, s profilovanou šambránou. Omítka fasád vápenná, základní plochy tmavě okrové, vystupující články bílé a světle okrové. V přízemí valené klenby a valené klenby s lunetami. Místnosti 1. patra plochostropé. Vpravo od arkád bočního průčelí je v ohradní zdi kamenný portál průjezdu do dvora, polokruhově zaklenutý. Hladké ostění s lineárním linkováním. Oblouk nadpraží je nasazen na patečních kamenech a uzavřen konickým klenákem s reliéfním věncem se střapcem. Po jeho stranách zavěšeny festony z květin. Nad portálem osazen ve zdi kruhový pískovcový medailon s monogramem, rámovaný rozvilinami.