měšťanský dům

Řadový patrový dům je situovaný na náměstí poblíž bývalé Vídeňské brány na protáhlé obdélné parcele s protilehlým ústím do ul. Kapucínská. Uliční hladké průčelí člení vertikálně v ose stavby mělký rizalit, horizontálně pak postupně průběžný subtilní sokl, kordonová a korunní římsa nad rizalitem přechází do nízkého štítu. Přízemí je čtyřosé s výkladci a vstupy do nebytového prostoru. Patro o pěti okenních osách je rozloženo v rizalitu na trojici oken (střední iluzivní), po jednom okně po stranách. Všechny dosedají na zdvojenou průběžnou kodonovou římsu. V rizalitu jsou zasazena do mělkého profilovaného pásového rámu, přecházejícího v horní části do půlkruhu, v jehož vnitřní lunetě se nachází plastický vegetabilní motiv. Okna po stranách akcentuje vyložená návojová nadokenní římsa. Plastický štukový vegetabilní motiv s centrálním kruhovým květem, přecházejícím organicky do stran, je vložen do středového štítu. Nad korunní římsou se štítem je dům opatřen sedlovou střechou. Podle starší dokumentace se v objektu nachází suterén s valeně zaklenutým sklepením. Chodba navazující na vstup na severní straně průčelí je zaklenuta lunetově do styčných výsečí s hřebínkovou hranou, zbývající prostory přízemí mají trámové stropy. Do ulice Kapucínské je objekt rovněž patrový. Pětiosé průčelí je v přízemí na severní straně prolomeno průjezdem se segmentovým záklenkem, na jižní straně pak vstupem. Obdélná okna jsou rámována plochým hladkým rámem. Hmotově shodnou profilaci má rovněž kordonová a korunní římsa, doplňující tektoniku jinak hladké fasády.