měšťanský dům

Výrazně exponovaný tříposchoďový dům s rozestavěnou střešní vestavbou na hluboké parcele. Přízemí je otevřeno třemi poli arkád valeného zaklenutí na trojúhelných výsečích. Třetí pohledově pravé pole je otevřeno v zadní části do příléhající uličky Křižné. V průčelí jsou pilíře arkád doplněny čtyřbokými zděnými opěrnými pilíři na koruně s pálenou krytinou. Hladká fasáda je pročleněna horizontální linií kordonové římsy mezi přízemím a prvním patrem a ve vrcholu atikovým zábradlím s kovovovými armaturami a nápisem HANÁ. Atika je tvořena čtveřicí kamenných konzolí s přesahem korunní římsy. Trojice okenních os o dvojicích oken v jednotném kamenném ostění s pevným příčníkem a parapetní i nadokenní římsou jsou osazena dřevěnými dvoukřídlými kastlovými okny desetidílné osnovy. Pohledově se vzhledem k patrům zmenšující. V linii třetího patra jsou menší obdélná okna pouze šestidílné osnovy. Prostory přízemí a vzácně i ve dvou místostech prvého patra se dochovaly valené klenby s trojúhelnými výsečemi. Ostatní prostory třech pater jsou plochostropé.