zámek

Zámek je součástí komplexu budov, které patřily k hospodářskému zázemí sídla. Budova zámku se svým hlavním severozápadním průčelím obrací do čestného dvora, který je dále tvořen sýpkou, konírnou a domem čp. 151. Dále areál dvora ještě v 1. polovině 20. století obsahoval kravín, palírnu, kolnu, stodoly, bývalé stáje, sklady, chlévy, garáž a mlýn. Součástí byl také zámecký park, později také tenisové kurty. Zámek je patrovou, zčásti podsklepenou stavbou na půdorysu písmene L. Je zastřešen mansardovou střechou, která je doplněna vikýři. Hlavní vstup do zámku je symetricky uprostřed hlavního severozápadního křídla, které je dále členěno šesti okenními osami v přízemí a sedmi v patře. Do zadního jihovýchodního křídla se dá taky vstoupit bočním vchodem, který je uprostřed severovýchodního průčelí křídla. Z obrysu písmene L vystupoval na JV hlavního křídla patrový přístavek pro toalety. Vedle něj býval balkon, přístupný z chodby zadního křídla. Fasády zámku jsou nyní řešeny jednotně. Nejreprezentativněji působí SZ fasáda s osově umístěným, edikulou doplněným hlavním vstupním portálem s nadsvětlíkem zakončeným segmentem. Fasáda je souměrná, členěna vysokým řádem s pilastry s iónskými hlavicemi a kanelurou. Okna jsou zdobena šambránami s uchy a kapkami, nad kterými je užit motiv mušle a rozvilin, v přízemí nabývá výzdoba podoby suprafenestry s volutovými okraji, uvnitř s rozvilinami a stylizovanou mušlí. Stejné řešení je dnes po obnově 2011-2014 užito na všech fasádách, i když do obnovy nebylo dochováno všude. Střecha je jednotná, mansardová, na SZ doplněna třemi vikýři a na SV jedním vikýřem. Krov je nový mansardový s vaznicovou soustavou se stojatou stolicí. Hřebenovou vaznici nese věšák jednoduchého věšadla. U okapu střechu tvarují námětky. Nový krov je z řezaných smrkových trámů (historický zřícený krov byl z tesaných jedlových). Krytinou jsou nové pálené tašky – bobrovky.