terasa V.

Rozsáhlá terasa se nachází jihovýchodně, východně a severovýchodně od zámku čp. 1 a jižně od panského domu. Terasa má opěrnou zeď, jejíž výška je v různých částech nestejná – odpovídá terénním poměrům. Půdorys terasy vybíhá na východní straně (před východním průčelím zámku) do zaobleného tvaru a dvou hrotů. Zeď je postavená ze smíšeného zdiva z lomového kamene, doplněného cihlami. Většina její horní plochy je zatravněná, na jihovýchodě je úsek, pokrytý kamennými dlaždicemi. Před východním průčelím zámku sahá zeď i nad terén – jako ohradní zeď. Tato část zdi je postavená z cihel, člení jí pravidelně rozmístěné hranolové sloupky. Korunu zdi, plnící zde funkci ohradní zdi, kryje kamenný parapet. V zaobleném úseku je zeď omítnutá – v dolní části hrubou a v horní pak hladkou omítkou. Zeď zde podepírají opěráky. Ve hmotě terasy se na východní straně nacházejí vnitřní prostory.