kostel sv. Kateřiny

Jednolodní orientovaná stavba obdélného půdorysu, s odsazeným pravoúhlým obdélným presbytářem a věží v západním průčelí. Objekt je postaven ze smíšeného zdiva, zastřešen sedlovou a valbovou střechou, krytina z pozinkovaného plechu. Nad lodí kostela osmiboký sanktusník s osmibokou bání, pokrytý plechem. Boční fasády lodi fasády presbytáře jsou hladké, bez plastického členění, ukončené profilovanou korunovou římsou. Okna severního a jižního průčelí a okna presbytáře jsou půlkruhovitě zaklenutá, v hladkém ostění bez šambrán a parapetních říms. K severnímu průčelí presbytáře je přistavěna sakristie obdélného půdorysu zastřešená valbovou střechou krytou plechem. V jejím východním průčelí je obdélný pískovcový portál s ostěním profilovaným obvodovou páskou. V severním průčelí obdélné čtyřtabulkové okno v pískovcovém ostění s páskou. K jižnímu průčelí lodi je přistavěna otevřená předsíň obdélného půdorysu, zastřešená valbovou střechou krytou plechem. Je zaklenuta jedním polem křížové hřebínkové klenby. V předsíni se nachází jižní portál kostela v pravoúhlém pískovcovém ostění s páskou na obvodě. Před západní průčelí předstupuje hranolová věž rozdělená v horizontálním směru obíhající korunovou římsou lodi, kordonovou a korunovou věžní římsou na tři podlaží. V koutech mezi předstupujícím tělesem věže a západním průčelím kostela jsou polygonální schodišťové přístavby, zastřešené plechovou stříškou. Do jižní je osazen vstup v kamenném, páskou profilovaném ostění se segmentově tvarovaným nadpražím. Západní průčelí je po obou stranách plasticky členěno vertikálními lisenovými poli nesoucími korunovou římsu lodi. V každém z obou polí je hladká nika s konchou. V levé nice (severní) je soška sv. Rocha, v pravé (jižní) soška sv. Floriána. Obě sošky jsou polychromovány. Na korunovou římsu západního průčelí nasedají křídla trojbokého atikového štítku, členěné vpadlými poli. Na atice u paty trojbokých křídel jsou osazeny pískovcové vázy. Věž je v přízemní části členěna vertikálnímil lisenovými rámy. V přízemí západního průčelí věže je bohatě zpracovaný obdélný pískovcový portál, lemovaný dvojitou obvodovou páskou s ušima a kapkami. Nese supraportu s vlysem a přímou profilovanou nadpražní římsu s rozeklaným trojbokým frontonem. V rozeklání je umístěn alianční znak v kartuších a nad ním koruna. Nad portálem ležaté kasulové okno v pískovcovém ostění lemovaném obvodovou páskou. Nad obíhající korunovou římsou lodi je v západním průčelí věže výrazně profilované kasulové okno se suprafenestrou na volutových nástavcích, která je ukončena segmentově zvlněnou profilovanou nadokení římsou. Ostění okna je lemováno obvodovou páskou. První patro věže je vertikálně členěno lesenami nesoucími patrovou věžní římsu. Leseny jsou odsazeny od nároží. Druhé patro věže má zkosené rohy, takže půdorysně tvoří nepravidelný oktogon. Na hranách okosených ploch jsou leseny nesoucí profilovanou věžní korunovou římsu. V každém průčelí 2. patra je obdélné, segmentově ukončené okno v kamenném ostění s páskou a ušima, osazené na kamenné profilované parapetní římse. Věž je zastřešena osmibokou bání s lucernou, je pokryta plechem.