kočárovna

Kočárovna je zděná omítnutá budova na protáhlém obdélném půdorysu (v současné době je její jižní část opravená, zatímco severní část teprve opravena bude – tomuto stavu odpovídá popis). Západní průčelí člení sedm otvorů pro vrata - jsou obdélné, nahoře zakončené segmentovým obloukem (vlastní otvor je nahoře užší, tvaru oblouku půlkruhového). V prvním, druhém, třetím a čtvrtém otvoru od jihu jsou dvoukřídlá prkenná vrata se spoji, krytými lištami, zbývající otvory jsou prozatím bez uzavření. Severní fasáda je zakončená trojúhelným štítem, v jehož středu je kruhový okenní otvor. Ve stěně jsou pak symetricky umístěné dva vysoké štěrbinové větrací otvory. Fasádu zakončuje profilovaná hlavní římsa. Východní průčelí má v dolní části sokl, v jehož severní části jsou dva úzké obdélné, na šířku orientované větrací otvory. Tři vysoké štěrbinové otvory jsou pak v severním úseku vlastní stěny kočárovny. Po obou stranách štěrbiny třetí od severu je pak ještě další, úzký obdélný otvor. V navazující jižní části budovy již žádné otvory nejsou. Stěnu zakončuje profilovaná hlavní římsa. Jižní štítové průčelí barevně člení dva odstíny světlé barvy – tmavší z nich tvoří dvě mírně vystupující obdélná pole vedle sebe, ve štítu zakončená do tvaru trojúhelníku. Uprostřed štítu je kruhové okénko, uzavřené sluncovitou mříží a lemované širokou šambránou s naznačenými klenáky. Jižní část kočárovny má sedlovou střechu, krytou bobrovkami, na západní straně jsou ve střeše symetricky rozmístěná dvě volská oka. Severní část budovy, oddělená protipožárním štítem, je prozatím bez střechy (stav z listopadu 2004).