kostel sv. Ondřeje

Jednolodní obdélná stavba s trojboce uzavřeným presbytářem a hranolovou věží (se sakristií v přízemí) po jižní straně presbytáře. Presbytář podpírá paprskovitě pět opěráků, z nichž jeden zachován i s kvádrovou trnoží, s odstupněnín v polovině výšky, s okapem. Úhlopříčně postavené opěráky podpírají i dvě volná nároží věže. Stěny kostela členěny jen půlkruhově uzavřenými okny se šambránami a kamennými podokenními římsami, v kosých stěnách presbytáře je po jednom takovém okně. Na severní straně lodi je boční vchod se vstupní předsíní s pravoúhlým portálkem s jednoduchým ostěním, s valbovou střechou krytou bobrovkami. Západní průčelí s pravoúhlým portálem vrcholí štítem s volutovými křídly. Hranolová věž s jehlancovou střechou krytou eternitem a ukončenou osmibokou lucernou, v přízemí pravoúhlé okno s okosením, po východní straně věže válcové šnekové schodiště osvětlené štěrbinovými okny. Druhé patro věže na všech čtyřech stranách s velkými obdélnými segmentově uzavřenými okny.