kostel sv. Michala

Orientovaná jednolodní stavba obdélného půdorysu s pravoúhlým závěrem kněžiště a obdélnou sakristií v prodloužené pse kněžiště a obdélnou kaplí v severní straně kněžiště. Boční fasáda hladká, prolomena 3 okenními osami, okna pravoúhlá zaklenutá se šambránou a klenákem na vrcholu. Na osu lodi prolomen ze severní strany vchod segmentově zaklenutý, vsazený do půlkruhově zaklenutého výklenku. Nároží armováno. Kněžiště o 1 okenní ose, okno hrotité malé a 1 okenní ose, okno půlkruhově zaklenuté. Kolem oken šambrána s klenákem ve vrcholu. Nad okny probíhá kordonová římsa. Průčelí prolomeno na osu vchodem segmentově zaklenutým s profilovaným ostěním. Nad vchodem 2 okenní osy, okna půlkruhově zaklenutá, ve štítě kruhový okenní otvor. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu sedlovou. Kněžiště samostatně zastřešeno střechou sedlovou nad závěrem zvalbenou. Nad lodí polygonální sanktusník. Kněžiště zaklenuto valenou klenbou s výsečemi. Na severní straně malá kaple obdélníkového půdorysu, zaklenuta valenou klenbou s výsečemi. Vítězný oblouk půlkruhový, převýšený. Loď obdélníková, členěna trojbokými pilíři s podnoží a římsovými hlavicemi. Pilíře nesou klenbu s výsečemi, členěnou klenebními pásy (tři pole). V západní straně lodi zděná kruchta nesena dvěma pilíři a podklenuta křížovými klenbami. Sakristie obdélníková, na východní straně kněžiště, plochostropá, moderní. Obvodní zdivo dnešního kostela je lomové za zachovanými římskými cihlami z části kněžiště a lodi. Materiál: kámen, cihla, omítka; krytina: taška, plech