sousoší - reliéf se scénou Dvanáctiletý Ježíš v chrámu

Na kamenném stupni se zvedá mohutný pískovcový blok, s přední stranou segmentově vypnutou, s volutami po stranách, bohatě zdobený květinovými a rostrlinnými ornamenty, zhuba uprostřed předělený vzhůru segmentově vypjatou římsou. Nad římsou nástavec, po stranách opět s volutami, zdobenými boltcovým ornamentem, s drobnými květinovými ornamenty. Nahoře půlkruhově vypjatá římsa s perlovcem, na které jsou na vrcholku dvě okřídlené hlavičky andílků a po stranách po jedné okřídlené hlavičce. Na reliéfu ve spodní řásti Sv, Zachariáš a Sv. Alžběta, pod nimi rámec s nápisem: SIT/NOMEN/DOMINI/BENEDICTUM/. Na hlubokém reliéfu nad římsou je v popředí uprostřed malý Kristus, kterého drží na ruce Panna Marie a sv. Anna, za nimi stojí sv. Jáchym a sv. Josef. Nahoře se vznáší v oblacích Bůh Otec, pod ním Duch svatý v podobě holubice. Na zadní hladké stěně nápis: Obnoveno léta páně 1861. Pod tím starší náis: TATO/STATUE WYSTAWENA/A POSWIECENA GEST DNE/DRVNIHO LISTOPADV/ZA CZASU WELEBNÉHO/PANA FRANTISSKA/ZDOBNICZKEHO PRWNIHO/FARARZE CISARZSKEHO/A GEHO PANA COOPERATORA/RZEHORE KOSTKI RADU/S.BENEDIKTA S KLASSTERA/EMAUS Z NOWIHO MNIESTA/PRAHI/Z NAKLADU IOZEFA/FRIZE A MANZELKI IEHO/ANNI MARIEPOSTAVENA/LETA PANĚ 1801