kostel sv. Maří Magdalény

V parku na zrušeném hřbitově stojí neorientovaný empírový kostel a na hranici parku při ulici, vlevo (vých.) od vstupního průčelí je umístěn kamenný Krucifix. Ještě v roce 1822 zde stála klášterní špitální budova a v roce 1824 se na tomto místě nacházel starý roubený kostelík s kamennou podezdívkou a samostatně stojící dřevěnou zvonicí. Tento hřbitovní kostel, zasvěcený sv. Mikuláši a sv. Kateřině, byl zbourán počátkem roku 1825. Pod ním byly nalezeny základy a sklepy původního gotického kláštera. Původní účel tohoto místa připomíná deska na kostelní zdi, která oznamuje, že zde byl roku 1387 pohřben pozdější arcibiskup a zakladatel zdejšího kláštera Petr Jelito.(25.6.2015: http://www.turistika.cz/mista/lanskroun-kostel-sv-mari-magdaleny).