kašna

Bazén tvaru dvanáctistěnu s konvexně protáhlými čely a s vysokou kamennou profilovanou obrubou, v jehož centru se nachází zděná podesta tvaru šestistěnu s konkávně projmutými stěnami. Na ni dosedá nízký sokl téhož tvaru, s plochami na pohledové straně kanelovanými. Konstrukci kašny tvoří kuželovitá patka s plastickým dekorem mušlí a palmet, z níž vyrůstá iónský sloup s kanelovaným dříkem, nesoucí větší spodní nádrž, a výše dórský sloup, nesoucí menší horní nádrž. Obě obdobně utvářené nádrže mají podobu hlubokých mís s výrazně přehrnutým okrajem, jež jsou dekorovány reliéfně provedenými hlavami delfínů, chrlících vodu. Na podestě u paty spodního sloupu se nachází čtyři esovitě tvarované plastiky delfínů. Jejich hlavy chrlící vodu leží na soklu kašny, zvednuté ocasy se opírají o dřík sloupu. Ve vrcholu kašny je osazena drobná socha sedícího nahého chlapce, držícího v rukou rybu chrlící vodu.