boží muka

Jihozápadně od obce na hranici katastru Modřice při silnici do Želešic umístěna zděná boží muka hranolového půdorysu. Jednoduchý hranolový dřík nese rozšířenou kaplici, v horní třetině dříku se nachází čtyři redukované plastické kasulové medailony. Kaplice ze tří stran prolomena pravoúhlými vpadlinami. Z jižní pohledové strany od komunikace je vpadlina osazena reliéfem Ukřižovaného s postavou sv. Máří Magdalény klečící u jeho paty, na severní straně do těla kaplice vsazena obdélná kamenná deska s dedikačním nápisem, identickým jako u boží muky v polích na parc. č. 1451/1: AN(N)O 1604 MATTHAE(US) HERBST SILESI(ACUS) DE OTMVCHA PAROCH(US( IN MEDRICZ F(IERI) F(ECIT). Kaplice je završena profilovanou podstřešní římsou, která nese čtyřbokou stanovou střechu krytou bobrovkou s osazeným kovovým rovnoramenným křížem ve vrcholu. Původně spočívalo tělo dříku na širší odstupňované hranolové podezdívce, tělo dříku i kaplice zvýrazňovaly lizénové rámy, tato výzdoba i sokl byly do dnešní doby redukovány.