kaple sv. Josefa

Kaple sv. Josefa má podobu rotundy s půlkruhovou apsidou a obdélnou předsíní v ose. Předsíň je poměrně vysoká, nahoře zakončená do půlkruhu. Spodní část jejích stěn chrání sokl, nahoře zakončený oblou římsičkou. Sokl obíhá celou kapli. Boční strany předsíně jsou bez otvorů, v přední stěně se nachází vstup – dřevěné dvoukřídlé dveře rámové konstrukce. Na každém křídle jsou tři výplně nad sebou - horní a dolní jsou čtvercové, střední pak obdélná, orientovaná na výšku. Výplně, lemované profilovanou lištou, mají hrotovitě zvýrazněné všechny čtyři rohy. Spoj obou dveřních křídel kryje profilovaný sloupek bez patky, s listovou hlavicí. Nad dveřmi je půlkruhový nadsvětlík, oddělený profilovaným poutcem. Poutec je uprostřed přerušen ozdobným, vzhůru se rozšiřujícím motivem - uprostřed s volutou a pod ní s vegetabilním motivem. Nadsvětlík je členěn sluncovitě – středním půlkruhem a k němu směřujícími třemi příčlemi. Zasklení je vitrážové. Boční stěny předsíně ukončuje profilovaná hlavní římsa, podobná lemuje i horní oblouk stěny střední. Koruna zdiva má plechovou krytinu. Na předsíň navazuje rotunda – loď kaple. Člení ji pravidelně rozmístěná, obdélná, na výšku orientovaná vpadlá pole, lemovaná profilovanou římsou. Na obou bočních stranách lodi se ve středním z těchto polí nachází okenní otvor. Je vysoký, nahoře zakončený do půlkruhu, lemovaný dvojitou profilovanou šambránou. Dřevěné okno ve špaletě má skleněnou vitrážovou výplň. Zdivo lodi je ukončeno profilovanou hlavní římsou. Nad ní se zvedá kuželová střecha s prejzovou krytinou, uprostřed přerušená válcovou lucernou. Lucerna má v dolní části nízký soklík, stěna je prolomena čtyřmi pravidelně rozmístěnými zasklenými okenními otvory. Jsou – podobně jako okna v lodi – obdélné, nahoře zakončené do půlkruhu, lemované širokou šambránou. Lucernu ukončuje jednoduchá římsa, na níž je posazena kuželová střecha, krytá prejzem. Ve vrcholu střechy lucerny je umístěn jednoduchý kříž. Na loď kaple je v ose připojena nízká apsida. Kromě soklu ji člení ještě profilovaná římsa, probíhající zhruba v horní pětině stěny, a hlavní římsa. V zadní části stěny se v ose apsidy nachází obdélný, na výšku orientovaný otvor s hlubokou špaletou, uvnitř uzavřený ozdobnou mřížkou. Apsida má půlkuželovou střechu o nízkém sklonu, krytinou je opět prejz.