ohradní zeď

Ohradní zeď je zděná, omítnutá, s korunou zdiva zešikmenou směrem dovnitř a krytou prejzovými taškami. Na jižní a západní straně je provedení zdi zdobnější. Zeď je tu dvoustupňová - vysoký sokl je na západní a severní straně omítnutý, v jižní části má jeho zdivo režný kamenný líc. Koruna soklu je na jižní straně krytá prejzem, na severu a západě pak cihlami. Na sokl navazující vlastní ohradní zeď je v těchto úsecích rytmizována pravidelně rozmístěnými zděnými sloupky, vystupujícími na vnější straně z profilu zdi. Sloupky mají přední stěnu zdobenou vždy čtyřmi obdélnými, na výšku orientovanými vystupujícími poli nad sebou. V západním úseku zdi je na sloupcích ještě ukončující architektonický článek, směrem vzhůru se stupňovitě zužující. Ohradní zeď je přerušena dvěma bránami a dvěma brankami. Hlavní brána se nachází v jihozápadní části zdi - vede k cestě, umožňující přístup k budově zámku. Tvoří ji vjezdová brána s dvěma brankami pro pěší po stranách. Bránu a branky od sebe oddělují zděné omítnuté hranolové sloupky se stejnými zdobnými poli na přední stěně, jako jsou u sloupků části ohradní zdi. Dolní úsek vnější strany sloupků je chráněný vysokým patníkem. Sloupek nahoře ukončuje čuček s širším podstavcem, užší nohou a vlastním čučkem šiškovitého tvaru. V bráně i brankách jsou železná vrata s mřížovou horní částí. Druhá brána, dnes zazděná, je situovaná ve východním úseku ohradní zdi. Tvoří ji dva poměrně vysoké hranolové sloupky, ukončené směrem vzhůru se zužujícím architektonickým článkem. Branky se nacházejí v jihozápadní a severozápadní části ohradní zdi. Jihozápadní branka je situována v blízkosti hospodářského dvora pod zámkem. Jde o obdélný otvor ve zdi - nahoře s náznakem segmentového oblouku - lemovaný po obou stranách stejným ozdobným sloupkem, jaké jsou v této části zdi. Železná vrátka jsou v dolní části plná, v horní mřížová. Severozápadní branka má podobný otvor, zeď nad otvorem je vyvýšená. V brance jsou železná vrata, pobitá železnými pásky, které vytvářejí kosočtvercovou síť. V ohradní zdi se nacházejí ještě další tři otvory, a to v jižním úseku zdi, vpravo od hlavní brány. Jsou obdélné, na výšku orientované, nahoře a po stranách lemované kamenným ostěním. Zabezpečuje je mříž, jejíž pruty tvoří kosočtvercovou síť.